Roboti čitaju knjigu beograđanima 25.aprila

Javno čitanje čuvenog romana “Don Kihot” na najrazličitijim jezicima sveta, 25. aprila u 12 časova u Institutu Servantes u Beogradu čitaće roboti Instituta Mihajlo Pupin – Migel de Servantes i Nao.

Srpski, španski, engleski, francuski, hebrejski, svahili i kečua samo su neki od jezika na kojima će ovog aprila u Institutu Servantes u Beogradu oživeti čuveno delo Migela de Servantesa! Povodom Svetskog dana knjige, srpska prestonica pridružiće se Madridu i drugim gradovima sveta, gde se javno čitanje “Don Kihota” tradicionalno organizuje više od dve decenije.

Servantesovo remek-delo na brojnim svetskim jezicima čitaće ličnosti iz akademskog, kulturnog i političkog života, prijatelji i učenici Instituta ali i svi zainteresovani ljubitelji knjige.

Španija obeležava ovaj datum, kada su preminuli velikani svetske književnosti Migel de Servantes i Vilijam Šekspir, od 1923. godine.

Institut Servantes spremio je zanimljive poklone svima koji se 25. aprila pridruže ovoj književnoj zabavi u slavu “Don Kihota”.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Kada dame zapevaju Julia Roberts, Penelope Cruz i Kate Winslet ( Video)

Нед апр 23 , 2017
Tri veoma poznate glumice Julia Roberts, Penelope Cruz i Kate Winslet malo su se opustile na  jednoj manifestaciji a sve je zabeležila Penelope Cruz. One su zapevale poznati hit „I Say a Little Prayer“ a koji je ponovnu ekspanziju kod slušalaca doživeo nakon filma „My Best Friend’s Wedding“ u kojem je […]