Rimski bunar, Kula Nebojša, Vojni bunker i Veliki barutni magacin otvoreni za besplatne posete

U okviru manifestacije „Dani evropske baštine”, a povodom Svetskog dana turizma, u nedelju, 27. septembra, posetioci Beogradske tvrđave moći će besplatno da posete četiri objekta, upoznaju se sa starim mapama Beograda, Evrope i sveta, i oprobaju se u didaktičkim igrama na Kalemegdanu.

Rimski bunar, Kula Nebojša, Vojni bunker i Veliki barutni magacin biće otvoreni za besplatne posete od 11 do 19 časova.

U Stambol kapiji, posetioci mogu da „otputuju u srednji vek” kroz prizmu starih mapa – remek-dela geografske istorije. Mape Beograda, Evrope i sveta biće izložene u formatu mapa u listu, uramljenih minijatura i velikih oslikanih mapa u unikatnim ručno rađenim ramovima. U Stambol kapiji biće izložene i makete jedrenjaka iz tog perioda. Mape i jedrenjaci mogu se pogledati od 11 do 19 časova.

U saradnji Javnog preduzeća „Beogradska tvrđava” i Muzeja iluzija, kod fontane „Ribar” na Kalemegdanu, od 16 do 20 časova biće organizovan turnir u didaktičkim igrama. Takmičari će biti u prilici da se oprobaju u jednom od najizazovnijih koncepata logičkih igrica, te će moći da se zabave ali i da testiraju svoje strpljenje, koncentraciju i takmičarski duh.

Ako ste propustili