Retro plesovi u subotu 29.10

U subotu, 29. oktobra Tržni centar Aviv park na Zvezdari organizuje prvi “Retro Aviv Fest”.

Ljubitelji Swing plesova, koji su nastajali u periodu između 1920-1950 godine 20. veka, moći će da uživaju u plesnim nastupima profesionalaca, ali i da nauče da ih igraju. Sve posetioce sigurno će oduševiti nastupi naših gostiju koji se dugo bave ovim divnim plesovima, a koji su danas najinspirativniji na plesnoj sceni, na primer: Shim Sham, Boogie Woogie, Jive, Lindy Hop, West Coast Swing, Killer Boogie, Saturday Night Fever i drugi. Swing je zajednički naziv za ovu grupu plesova koji prate razvoj džez muzike, modu i kulturu 20-ih, 30-ih, 40-ih prošlog veka.
“Retro Aviv Fest” počinje u 18 časova, a otvoriće ga svojim fenomenalnim muzičkim nastupom bend “The Few Fellas” koga čine iskusni R’n’R muzičari. Članovi ove grupe počeli sa nastupima još od kraja 80-ih godina, i svirali su u bendovima kao što su: “Dža ili Bu”, “Vera Kvark”, “Crossfire”, “Havana Whisper”, “Nick Drag” i česti su učesnici mnogih drugih muzičkih projekata, festivala i pozorišnih predstava. Na “Retro Aviv Fest”-u sviraće rane Rock & Roll i Rockabilly hitove poznatih izvodjača kao što su: Buddy Holly, Johnny Cash, Johnny Horton i Elvis Presley izmedju ostalih.
Obujte svoje plesne cipele, sredite se u stilu Swing-a, ponesite dobro raspoloženje i dođite u subotu na prvi “Retro Aviv Fest” u Aviv Parku na Zvezdari! Čekamo vas da uživate u najlepšim plesovima i odličnoj “živoj” muzici,saopštavaju iz Aviv parka.

Ako ste propustili