Resničko jezero turistički potencijal Beograda

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić poručio je danas, nakon obilaska početka radova na izgradnji nove saobraćajnice koja vodi ka jezeru u Resniku, da država stvara bitne preduslove za privlačenje investitora.

Ljajić je istakao da Resničko jezero, koje se nalazi na samo 17 kilometara od Beograda, predstavlja veliki turistički potencijal naše prestonice, koji treba iskoristiti.

Da bi neko došao i uložio svoj novac potrebno je da vidi da država čini sve da stvori elementarne uslove i pokazuje da je taj turistički resurs važan i u koji ulaže i stvara pretpostavke za investicije privatnog sektora, poručio je on.

Grad Beograd, kako je podvukao, teži ka tome da svaki turistički potencijal u prestonici maksimalno iskoristi praktičnim koracima i konkretnim investicijama kako bi turistička ponuda bila raznovrsnija.

Prema njegovim rečima, upravo Resničko jezero ima te potencijale, s obzirom na to da je blizu Beograda, a to može biti važan signal za dolazak domaćih i stranih turista, kao i za razvoj đačkog i omladinskog turizma.

Ljajić je najavio da će se ove godine početi sa prvim ulaganjima, a početna sredstva obezbediće Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija za sređivanje okoline jezera, kako bi bilo pristupačno ne samo investitorima, već i svim ljudima koji žele da provode vreme u ovom lepom ambijentu.

On je ocenio da će ulaganje u Resničko jezero puno značiti i za građane Resnika, jer će meštani moći da prodaju svoje parcele po mnogo višoj ceni nego sada.

Obilasku početnih radova u Resniku prisustvovao je i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković, koji je ponovio da je Resničko jezero veliki razvojni potencijal ne samo za tu opštinu, već i za Beograd.

Opština Rakovica je u saradnji sa Gradom Beogradom obezbedila urbanističke planove za to područje, a izradila je i studiju izvodljivosti i idejno rešenje za sportsko-rekreativni kompleks, dok je Institut „Jaroslav Černi“ izradio projekat čišćenja jezera,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Foto:arhiva/Vlada Srbije

Ako ste propustili