Rekonstrukcija Pančevačkog mosta do kraja godine

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će do kraja godine biti rekonstruisan Pančevački most i da će ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti uklonjene.

Mihajlović je, nakon obilaska Pančevačkog mosta, istakla da će resorno ministarstvo, u saradnji sa Javnim preduzećem „Putevi Srbije“, Javnim preduzećem „Železnice Srbije“ i Gradom Beogradom, taj most urediti prvi put nakon deset godina.

Ona je navela da će biti uređen kolovoz, i dodala da će „Železnice Srbije“ zaštititi most od korozije, a Grad Beograd će ga osvetliti, tako da će do kraja godine izgledati potpuno drugačije.

Mihajlović je ponovila da će, osim radova na samom mostu, u narednih godinu dana biti uklonjene sve ilegalne šljunkare oko njega, koje će biti izmeštene na nove lokacije, gde će plaćati sve dažbine gradu i državi.

Država i grad će moći da prihoduju četiri miliona evra od poreza, doprinosa i lučkih naknada kada ove šljunkare budu izmeštene, ukazala je ona i podsetila na to da je od ukupno 52 nelegalne deponije u Beogradu polovina na opštini Palilula, a najveći broj kod Pančevačkog mosta i na Adi Huji.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić izrazio je zahvalnost Mihajlović i njenom timu na pažnji koju poklanjaju Pančevačkom mostu, imajući u vidu da je taj most identifikovan kao jedan od problema na koji se stanovnici Palilule najviše žale.

Građani svakodnevno postavljaju pitanje opštini kada će most biti rekonstruisan, a jednako nam je drago što će biti uklonjene i šljunkare, istakao je Jovičić i ukazao na to da je područje na kome se sada nalaze ilegalne šljunkare jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:arhiva/Vlada Srbije

Ako ste propustili