Rekonstrukcija Palate pravde jedan od najvećih infrastrukturnih projekata

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da će pravosudni sistem nakon rekonstrukcije Palate pravde dobiti modernu zgradu sa većim smeštajnim kapacitetima, većom učestalošću u zakazivanju suđenja i preduslovima za razvoj IT strukture i opreme.

Kuburović je, nakon obilaska radova na renoviranju tog objekta u Beogradu, navela da će u njemu biti instalirana nova IT oprema, koja će omogućiti da se suđenja snimaju i audio i vizuelno.

Planirano je da rekonstrukcija, kako je navela, traje 24 meseca, a vrednost radova koji se finansiraju iz sredstava Evropske investicione banke (EIB) iznosi više od 16 miliona evra.

Prema njenim rečima, sam postupak tenderske procedure sproveden je po pravilima koje određuje Evropska investiciona banka.

Ona je istakla da je rekonstrukcija Palate pravde jedan od najvećih infrastrukturnih projekata koje to ministarstvo sprovodi u poslednje četiri godine i poslednjih nekoliko decenija.

Reč je, kako je ocenila, o najvažnijoj zgradi u Srbiji, u kojoj je do početka septembra 2016. godine bilo smešteno osam pravosudnih organa.

Šef Regionalne kancelarije EIB za zapadni Balkan Dubravka Negre rekla je da je projekat rekonstrukcije pravosudnih organa započet pre četiri godine renoviranjem zgrade za pravosudne organe u Katanićevoj ulici, koje je završeno.

Prema njenim rečima, rekonstrukcija Palate pravde predstavlja nastavak projekta odobrenog pre nekoliko godina u ukupnom iznosu od 41 milion evra.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili