Reklamacije za račune za struju pismeno ili na šalterima

Sektor za odnose s javnošću JP „Elektroprivreda Sebije“ (EPS) saopštio je danas da, prema informacijama prikupljenim iz svih elektrodistribucija, procenat očitanih brojila iznosi 96,11 odsto, dok broj reklamacija na decembarske račune ne izlazi iz prosečnih okvira.

U saopštenju se navodi da je u Beogradu primljeno manje od 0,1 odsto reklamacija.

Sve nepravilnosti koje su uočene na decembarskim računima za električnu energiju biće savesno i odgovorno ispitane i svaki slučaj biće pojedinačno razmotren.

Nijedan kupac kod kojeg se utvrdi nepravilnost u očitavanju neće biti oštećen.

Građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri na šalterima JP EPS u elektrodistribucijama, na adresi koja se nalazi na svakom računu.

Prigovori mogu da se upute pisanim putem na adresu naznačenu na prednjoj strani računa, ili lično na šalteru, na istoj adresi, a rok za prigovor je osam dana.

Na svakom računu naveden je i broj telefona na koji kupac, u zavisnosti od mesta stanovanja, može da se javi u vezi sa pitanjima koja ga interesuju.

Pojačanom kontrolom očitavanja stanja brojila za januar biće ispravljene sve eventualne greške koje su načinjene u čitanju za decembar.

Na taj način u računu za januar, koji će kupci dobiti u februaru, biće utvrđena potpuno tačna stanja.

U toku je unutrašnja kontrola sprovođenja očitavanja, a nakon istrage svi za koje se utvrdi da nisu poštovali proceduru biće smenjeni, ističe se u saopštenju.

Ako ste propustili