Razrešena direktorka osnovne škole „Ratko Mitrović“ iz Beograda

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević izdao je juče nalog za smenu direktora OŠ „Ratko Mitrović“ sa Novog Beograda Svetlane Radoičić i postavljanje vršioca dužnosti direktora.

U saopštenju se navodi da je nalog izdat na osnovu izveštaja gradske i republičke inspekcije, koja je utvrdila nezakonitosti u postupanju pomenutog direktora.

Vaspitno-obrazovni rad u školi odvija se nesmetano, a novopostavljeni vršilac dužnosti direktora obustaviće postupke koje je prethodni poveo.

Nakon toga v. d. direktora podneće izveštaj o svim okolnostima koje su dovele do nezakonitosti u postupanju, kao i o narednim koracima koje bude preduzimao.

Nadležni iz resornog ministarstva razgovaraće sa psihologom i pedagogom škole, predsednikom sindikata i Savetom roditelja kako bi se našlo najbolje rešenje.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Za novac podvodio dvadesetšestogodišnju ćerku svojim poznanicima

Пет окт 5 , 2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih pоslоva u Srеmskоj Mitrоvici uhapsili su I. L. (1954) zbоg pоstоjanja оsnоva sumnjе da jе izvršiо krivičnо dеlо trgоvina ljudima. Uhapšеni su i M. S. (1952), V. M. (1944), B. А. (1940) i M. B. (1949) zbоg pоstоjanja оsnоva sumnjе da su izvršili krivičnо dеlо оbljuba nad […]