Razgovor sa poljoprivrednicima na Kosmetu

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da će delegacija ovog ministarstva, zajedno sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, danas i sutra boraviti u južnoj pokrajini, gde će razgovarati sa poljoprivrednicima.

Oni će tom prilikom na terenu izvršiti procenu kako bi se napravio odgovarajući paket pomoći za srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji.

Ova poseta biće realizovana na osnovu dogovora o pružanju pomoći Srbima sa Kosova i Metohije kako bi rešili konkretne probleme o kojima su razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prilikom njegove nedavne posete Lapljem Selu.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sastaće se danas u Ranilugu sa poljoprivrednim proizvođačima iz Vitine, Gnjilana i Parteša, a potom obići i istaknute poljoprivrednike u tom kraju.

U Štrpcu će se susresti sa poljoprivrednicima iz Štrpca i Gore, kao i sa malinarima, a razgovaraće i sa poljoprivrednim proizvođačima iz Novog Brda i Kamenice.

U sredu, 14. februara, delegacija, koju će činiti i stručnjaci Instituta za voćarstvo Čačak, Instituta za stočarstvo Beograd-Zemun i Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka, sastaće se sa poljoprivrednim proizvođačima Gračanice i Lapljeg Sela.

Takođe, oni će razgovarati i sa potencijalnim poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Velike Hoče, gde će posetiti i tamošnju vinariju, dok će se u Goraždevcu sastati sa poljoprivrednim proizvođačima iz Goraždevca, Kline i Istoka, navodi se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili