Rakovica: Besplatni izleti za penzionere

Gradska opština Rakovica u saradnji sa Gradom Beogradom, organizuje od kraja septembra do kraja novembra besplatne izlete za penzionere. Jednodnevne ekskurzije organizuju se svakog utorka, srede i četvrtka, a namenjeno je penzionerima koji žive na teritoriji Rakovice. Penzioneri Rakovice imaće priliku da biraju između sedam destinacija za jednodnevni izlet u Srbiji. Za sve izlete obezbeđeni su licencirani turistički vodiči.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti od 20. septembra 2017. godine pozivom na broj telefona 011 7850 154, ili na imejl adresu [email protected]. Osobe koje se prijavljuju za besplatan jednodnevni izlet potrebno je da ostave ime i prezime, starost/godine, adresu i broj telefona.

DESTINACIJE:

LAZAREVAC-BABINA REKA – Izlet predviđa posetu spomen kosturnici, obilazak Kamengrada, manastira Bogovođa. Polazak je predviđen za 8 časova, dok je povratak za Beograd predviđen za 16 časova. Ovaj izlet organizuje se 26. septembra, 17. oktobra, 7. novembra i 28. novembra.

OBILAZAK VINČE I VOŽNjA BRODOM – Predviđa vožnju brodom od minimum dva sata do Vinče, gde se ide u obilazak arheološkog nalazišta. Povratak autobusom predviđen je za 16 časova. Ovaj izlet se organizuje 27. septembra, 4, 11, i 18. i 25. oktobra, 1, 8, 15, 22. i 29. novembra.

ŠUMADIJA-ORAŠAC-OPLENAC – Predviđa posetu Oplencu, vinariji, Aranđelovcu i Orašcu. Polazak je predviđen za 8 časova dok je povratak za Beograd predviđen u 16 časova. Ovaj izlet se organizuje 28. septembra, 19. oktobra i 30. novembra.

FRUŠKA GORA-SREMSKI KARLOVCI – Izlet predviđa posetu Fruškoj gori (Petkovica ili Beočin), Rakovcu, Sremskim Karlovcima i jednoj od vinarija. Polazak je predviđen za 8 časova dok je povratak za Beograd predviđen u 16 časova. Ovaj izlet se organizuje 3. i 24. oktobra i 14. novembra.

SREM-KUPINIVO-PEĆINCI – Izlet predviđa posetu Kompleksu u Kupinovu (Ogar-najstarija etno kuća u Sremu), Donjem Tovarnik, Pećincima i muzeju hleba u tom mestu. Polazak je predviđen za 8 časova dok je povratak za Beograd predviđen u 16 časova. Ovaj izlet se organizuje 5. i 26. oktobra i 16. novembra.

VALjEVO-BRANKOVINA – Izlet predviđa obilazak spomen kompleksa, manastira Lelić, i centra Valjeva. Polazak je predviđen za 8 časova dok je povratak za Beograd predviđen u 16 časova. Ovaj izlet se organizuje 10. i 31. oktobra i 21. novembra.

SMEDEREVO TVRĐAVA – Izlet predviđa obilazak Smederevske tvrđave i Krnjeva, kao i posetu Vinariji Radovanović. Polazak je predviđen za 8 časova dok je povratak za Beograd predviđen u 16 časova. Izlet se organizuje 12. oktobra, 2. i 23. novembra.

Izvor:opština Rakovica

Ako ste propustili