Radno vreme prodavnica za prvomajske praznike

Za vreme prvomajskog praznika, zanatski, trgovinski i ugostiteljski objekti na teritoriji Beograda radiće prema utvrđenom prazničnom rasporedu, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Tako u nedelju, 30. aprila, dežurne prodavnice moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, na Praznik rada (1. maja) mogu biti zatvorene, dok u utorak, 2. maja, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U dane provomajskih praznika nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurne prodavnice koje u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Foto:pixabay

Next Post

"Fate of the Furious" započinju i treći nedelju na prvom mestu

Нед апр 30 , 2017
Osmi nastavak „Fast and Furios“ pod nazivom „Fate of the Furious“ započeće i treću nedelju na prvom mestu i pored premijere filma „The Circle“ sa Tom Henskom i Emom Votson. Ukoliko se nastavi gledanost i zarada širom sveta, u istom ritmu možemo, očekivati dominaciju filma još nekoliko nedelja.   Podeli […]