Radno vreme prodavnica za Dan primirja u petak

Na Dan primirja u Prvom svetskom ratu radiće zanatski i trgovinski objekti na teritoriji grada Beograda, kao i benzinske stanice, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

Dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi) moraju da rade u petak  najmanje od 9 do 12 sati. Radnje u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske  stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurne prodavnice u vreme državnih i drugih praznika dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti na dan državnog praznika – Dan primirja u Prvom svetskom ratu mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Foto: pixabay

Ako ste propustili