Pušten u saobraćaj novi put od Krepoljina do Žagubice

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas, zajedno sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, puštanju u saobraćaj rekonstruisanog puta Krepoljin–Žagubica.

Mihajlović je tom prilikom izjavila da je posle 30 godina rekonstruisan ovaj put, dug 22,6 kilometara, kao i da se sigurno neće stati na tome jer će se nastaviti sa izgradnjom novih puteva.

Ona je podsetila na to da je u prethodne tri godine izgrađeno približno 200 kilometara auto-puteva, ali, budući da ne žive svi pored takvih saobraćajnica, obaveza svih jeste da se rekonstruišu i grade i ostali putevi u Srbiji.

Svaki metar puta koji budemo rekonstruisali i izgradili omogućiće nam da privučemo investitore i turiste, a da naša deca ostanu da žive u svom kraju. Srećan vam Dan opštine, navela je Mihajlović.

Vučić je poručio da će se nastaviti sa izgradnjom najmodernijih puteva u čitavoj zemlji, dodavši da se time pokazuje da nema građana prvog i drugog reda.

Vreme je da pokažemo poštovanje prema narodu na istoku zemlje i neću da kao predsednik Srbije prihvatim tu podelu – na one koji kažu ulažite u Beograd, Novi Sad, Niš, a svi ostali su građani drugog reda. Niste građani drugog reda, imaćete najmodernije puteve, jer nećemo da pravimo nikakvu razliku, istakao je on.

Rekonstruisani put od Krepoljina do Žagubice dug je 22,6 kilometara, a vrednost investicije iznosi 380 miliona dinara.

Radovi na rekonstrukciji, koja je započela u aprilu ove godine, obuhvatali su asfaltiranje, uređenje kanala za odvodnjavanje i sanaciju potencijalnih klizišta.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:Ilustracija/Beogradske vesti

Ako ste propustili