Prvo izvlačenje nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ 11. marta

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će prvo izvlačenje nagrada u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ biti održano u subotu, 11. marta, u 17.45 časova, na Prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS).

U saopštenju se navodi da je predviđeno izvlačenje 177 nagrada, a u direktnom televizijskom prenosu biće dodeljen dvosoban stan u Beogradu, koji se nalazi u Ulici braće Jerković–Padina, objekat 1, lamela 1, prizemlje, površine 51,08 metara kvadratnih sa polisom osiguranja imovine.

Takođe, biće dodeljeno i 12 automobila marke „fijat 500 l“, četvorodnevno putovanje u Pariz za dve osobe, sa avionskim prevozom, sa polisom putnog osiguranja i kartama za jedan meč Rolan Garosa.

U ovom izvlačenju, jedne od nagrada biće i dva putovanja u Grčku za dve osobe, u trajanju od 10 dana, sa obezbeđenim autobuskim prevozom.
Izvlačenje ostalih nagrada biće takođe obavljeno u studiju RTS-a i prenošeno putem live stream na sajtovima www.uzmiracun.rs i www.rts.rs:

Ostale nagrade su: odmor u hotelu na Staroj planini za dve osobe, u trajanju od sedam dana, odmor na Zlatiboru za dve osobe, u trajanju od četiri dana, 12 prenosivih računara marke „lenovo“, 12 frižidera marke „gorenje“, 25 mobilnih telefona marke „tesla“, 25 tableta marke „tesla“, 12 televizora marke „tesla“, sedam veš mašina marke „gorenje“, tri veš mašine marke „beko“, dve mašine za sudove marke „beko“.

Pored toga, biće dodeljeno i sedam mašina za sudove marke „gorenje“, 25 mikrotalasnih pećnica marke „gorenje“, 25 blendera marke „brown“, tri vaučera za kupovinu robe u prodajnim objektima „Gomex“ u vrednosti od 20.000 dinara, kao i polisa životnog osiguranja „Societe Generale“.

Izvlačenje svih nagrada nadziraće petočlana Komisija nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

U prvom izvlačenju moći će da učestvuju samo fiskalni računi i slipovi koji su pristigli na adresu navedenu na namenskoj koverti do 10. marta do 23 časa i 59 minuta.

Koverte koje su blagovremeno stigle na traženu adresu i nisu izvučene učestvuju u narednim izvlačenjima, koja su zakazana za 18, 25. i 31. mart i građani mogu da šalju dodatne koverte sve do 30. marta.

Spisak dobitnika biće objavljen u dnevnom listu „Politika“ tri dana nakon svakog izvlačenja, kao i na internet stranici nagradne igre www.uzmiracun.rs, internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave www.mduls.gov.rs i internet stranici RTS-a.

Ukupna vrednost nagradnog fonda iznosi 135.344.181,46 dinara, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (u skladu sa odredbama Zakona o porezu na dodatu vrednost).

Komisija ima pet članova koji su imenovani od strane priređivača nagradne igre i sastoji se od predstavnika Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (predsednik Komisije), Ministarstva finansija, Poreske uprave, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i NALED-a.

Komisija prisustvuje izvlačenju i odmah nakon izvlačenja vrši proveru ispunjenosti uslova definisanih Pravilima nagradne igre.

Ukoliko Komisija ustanovi da bilo koja od izvučenih koverata ne ispunjava uslove za učešće u izvlačenju nagrade, izvlačenje koverata se nastavlja sve dok se ne izvuče ona koja ispunjava uslove.

Priređivač zadržava pravo da izvrši naknadnu proveru ispravnosti fiskalnih računa, odnosno slipova i ukoliko utvrdi njihovu neispravnost, učesniku čija je koverta izvučena biće uskraćeno pravo na nagradu, a nagrada će biti preneta u naredne nagradne igre koju će priređivač organizovati.

Pravila nagradne igre možete naći na www.mduls.gov.rs/uzmi-racun-i-pobedi.php i sajtu www.uzmiracun.rs, a objavljena su i u dnevnom listu „Politika“, 21. februara.

O tome koliko je borba protiv sive ekonomije važna, najbolje govori procena da je zbog sive ekonomije budžet Srbije godišnje uskraćen za više od tri milijarde evra, odnosno osam miliona evra dnevno, što znači da nepošteni biznismeni i učesnici u švercu od svakog građanina Srbije uzmu jednu prosečnu platu godišnje.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić istakla je da bi ovaj novac bio dovoljan da svaka opština u Srbiji dobije novi dom zdravlja, da se rekonstruišu i opreme sve opšte i specijalne bolnice, finansiraju plate vatrogasaca, policajaca i lekara i da ostane još novca za smanjivanje deficita budžeta.

Takođe, kako je navela, važno je reći da je nagradna igra samo jedna od 68 mera iz Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

 

Ako ste propustili