PRVI DAN PRINCA ČARLSA U BEOGRADU

Princ od Velsa je poslednji put boravio u Beogradu 1978. godine.

U 11:30h avion je sleteo na aerodrom sa Princom Čarlsom i vojvotkinjom od Kornvela. Na aerodromu su ih dočekali Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić i Predsednica škuštine Srbije Maja Gojković. Tradicionalnu dobrodošlicu sa pogačom i soli dočekali su ih deca obučena u narodnu nošnju.

Pravo sa aerodroma uputili su se u Predsednički dom na Andrćevom vencu gde su ih dočekali Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica Nikolić.

Oko 12:40h Princ Čarls sa vojvotkinjom od Kornvela uz prisustvo Predsednika Nikolića položili su vence na Novom groblju braniocima Beograda 1915 godine.

Nakon Novog groblja u 13:30h Princ Čarls je posetio Kalemegdan gde ga je sa  istorijom Beograda upoznavala istoričarka Dubravka Stojanović.

Nakon obilaska Kalemegdana princ Čarls će se uputio u Konak knjeginje Ljubice gde je prisustvovao sastanku verskih lidera iz pravoslavne, katoličke, anglikanske, islamske i jevrejske zajednice, a potom se  u Patrijaršiji sastao sa srpskim patrijarhom Irinejom.

Vojvotkinja od Kornvola je za to vreme posetila projekat porodične nege koji podržavaju Unicef i Fondacija Novak Đoković.

Nakon susreta sa Patrijahom Irinejom u 15:30h Princ Čarls je obišao Hram Svetog Save gde su ga takođe dočekali tradicionalno uz pogaču i so.

U 17:10h Princ Čarls je bio gost kod prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića u Belom dvoru na čaju u pet.

Završetak dana  je bio u 20:45h kada je prisustvovao večeri u Domu garde koju je u njihovu čast priredio Premijer Aleksandar Vučić  a kojoj još prisustvuju i ministri u vladi Srbije, zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života i predstavnici diplomatskog kora.

Ako ste propustili