Prosečna neto zarada u septembru iznosila 48.212 dinara

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je prosečna bruto zarada isplaćena u septembru ove godine iznosila 66.438 dinara, a da je prosečna neto zarada (bez poreza i doprinosa) isplaćena u istom mesecu iznosila 48.212 dinara.

U odnosu na prethodni mesec, prosečne bruto i neto zarade veće su za 2,1 odsto nominalno, odnosno za 2 odsto realno.

U poređenju sa istim mesecom prošle godine, prosečne bruto i neto zarade veće su za 3,6 odsto nominalno, odnosno za 0,4 odsto realno.
Na mesečne oscilacije indeksa prosečnih zarada (m/m-1) u najvećoj meri utiče dinamika isplata, dok realniju sliku kretanja prosečnih zarada daju međugodišnji indeksi (m/m-12).

Republički zavod za statistiku od 1999. godine ne raspolaže podacima za AP Kosovo i Metohija, tako da oni nisu sadržani u obuhvatu podataka za Republiku Srbiju (ukupno).

Next Post

Uhapšene dve osobe nakon razbojništva na Savskom vencu

Сре окт 25 , 2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Beogradu uhapsili D. D. (1988) i N. R. (1979) neposredno nakon izvršenog razbojništva u jednoj banci na teritoriji opštine Savski venac. U saopštenju se navodi da se osumnjičeni terete da su 24. oktobra, uz pretnju pištoljem, […]