Promene u radu linija javnog prevoza tokom izvođenja radova na izgradnji petlje „Petlovo brdo”

Tokom izvođenja radova na izgradnji petlje „Petlovo brdo” doći će do promena u radu linija javnog prevoza od 26. do 29. septembra, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

U prvoj fazi radova doći će do zatvaranja lokalnog puta Rakovica–Železnik (Kružni put Kijevo).

Vozila javnog prevoza će na liniji 54, u smeru ka Rakovici, saobraćati trasom: Avalska – ulazna rampa na Ibarsku magistralu u smeru ka Lazarevcu – petlja „Orlovača” – Ibarska magistrala u smeru ka Beogradu – lokalni put Rakovica–Železnik – Kružni put – Kijevo i dalje redovnom trasom.
U smeru ka Železniku saobraćaće se ulicama: Miška Kranjca, Pilota Mihaila Petrovića, Ibarskom magistralom u smeru ka Lazarevcu, silaznom rampom, lokalnim putem Rakovica–Železnik (Avalska ulica) i dalje redovnom trasom.

Vozila na liniji 521 saobraćaće u redovnom smeru ka Železniku, dok će u smeru ka Vidikovcu ići sledećom strasom: Avalska – ulazna rampa za Ibarsku magistralu u smeru ka Lazarevcu – petlja „Orlovača” – Ibarska magistrala u smeru ka Beogradu i dalje redovnom trasom.

U toku druge faze radva doći će do zatvaranja ulazno-izlazne rampe na petlji „Petlovo brdo” kojom se saobraćaj spušta sa Ibarske magistrale u smeru ka Beogradu na lokalni put Rakovica–Železnik (Kružni put Kijevo) od 30. septembra do 4. oktobra. Tokom izvođenja radova, vozila na liniji 521 saobraćaće u smeru ka Železniku redovnom trasom, a u smeru ka Vidikovcu saobraćaće sledećom deonicom: Avalska – ulazna rampa na Ibarsku magistralu u smeru ka Lazarevcu – petlja „Orlovača” – Ibarska magistrala u smeru ka Beogradu i dalje redovnom trasom.

U trećoj fazi doći će do zatvaranja lokalnog puta Rakovica–Železnik (Kružni put Kijevo) u visini raskrsnice sa Ibarskom magistralom, kao i ulazno-izlazne rampe na petlji „Petlovo brdo” kojom se saobraćaj spušta sa Ibarske magistrale u smeru ka Beogradu na lokalni put Rakovica–Železnik (Kružni put Kijevo) od 5. do 10. oktobra. Radovi će se izvoditi tako što će u toku dana na sat vremena biti zatvoren za saobraćaj lokalni put Rakovica–Železnik (Kružni put Kijevo), pa zatim na sat vremena otvoren i tako naizmenično, navodi se u saopštenju.

Tokom izvođenja radova vozila javnog prevoza na liniji 54 će saobraćati u smeru ka Rakovici sledećom trasom: Avalska – ulazna rampa na Ibarsku magistralu u smeru ka Lazarevcu – Petlja „Orlovača” – Ibarska magistrala u smeru ka Beogradu – Ulica pilota Mihaila Petrovića – Miška Kranjca i dalje redovnom trasom. U smeru ka Železniku vozila će se kretati trasom: Miška Kranjca – Pilota Mihaila Petrovića – Ibarska magistrala u smeru ka Lazarevcu – silazna rampa na lokalni put Rakovica–Železnik (Avalska ulica) i dalje redovnom trasom.

U poslednjoj fazi će se izvoditi radovi na desnoj strani kolovoza u smeru ka Lazarevcu, na delu od skretanja za prodajni objekta METRO do pozicije koja se nalazi ispred ulazno-izlazne rampe na petlji „Petlovo brdo”, kojom se saobraćaj spušta sa Ibarske magistrale u smeru ka Lazarevcu na lokalni put Rakovica–Železnik (Avalska) od 9. do 12. oktobra. Tokom izvođenja radova za saobraćaj ostaje slobodna širina kolovoza Ibarske magistrale od po tri metra u oba smera, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili