Proizvodnja električnih autobusa za javni prevoz u Srbiji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar privrede Goran Knežević razgovarali su danas sa delegacijom kineske Jin Long grupe (Yin Long Group) o mogućnostima za investiranje u Srbiji u oblasti proizvodnje električnih autobusa za javni prevoz.

U saopštenju Ministarstva privrede navodi se da su predstavnici Jin Long grupe na sastanku istakli da brojne kineske kompanije dolaze da investiraju u Srbiju i da se ekonomska saradnja dveju zemalja produbljuje prateći projekat „Jedan pojas, jedan put“.

Gosti su posebno naglasili da ih u Srbiji najviše zanimaju potencijali i mogućnosti ulaganja u Ikarbus, ali i druge kompanije.

Knežević je istakao da su mnogobrojni susreti na najvišem nivou između Srbije i Kine doprineli dobrim političkim odnosima, koji su očigledno doneli dvema zemljama i odličnu ekonomsku saradnju.

On je predstavnicima Jin Long grupe poručio da je u Srbiji poslednjih godina poslovna klima znatno popravljena, kao i da će se, ako se odluče da investiraju, u našoj zemlji dobro osećati.

Ministar je ukazao i na to da bi Jin Long grupa svoje proizvode mogla da plasira u Srbiji, regionu, ali i šire.

Premijerka Brnabić je istakla i da Srbija ima strateški cilj da postane deo Evropske unije, što znači da i uslove poslovanja prilagođava evropskim standardima.

Ona je napomenula da Srbija već sada ima slobodan pristup evropskom tržištu, brojne sporazume o slobodnoj trgovini – sa Ruskom Federacijom i Belorusijom, preferencijalnu trgovinu sa SAD, strateško partnerstvo sa UAE, sve razvijenije odnose sa Indijom, a to su sve potencijalna tržišta za kompanije koje proizvode u Srbiji, ističe se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili