Produbljivanje svih vidova saradnje sa Švedskom

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i predsednik parlamenta Kraljevine Švedske Urban Alin ocenili su u današnjem razgovoru da su bilateralni odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri i prijateljski.

Dačić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što obeležavanje 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i Švedske započinje posetom predsednika parlamenta te zemlje.

Na sastanku je konstatovano da je politički dijalog intenzivan, da se odvija u kontinuitetu na svim nivoima, a postoji i obostrani interes za dalje produbljivanje i jačanje svih vidova bilateralne saradnje, naročito u ekonomskoj sferi.

Dačić je ukazao na to da Srbija posebno ceni aktivnu podršku Kraljevine Švedske evropskim integracijama, i preneo očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće.

Alin je pozitivno ocenio nastavak sveobuhvatnih reformi koje sprovodi Vlada Srbije, i ponovio spremnost Švedske za nastavak podrške evropskim integracijama Srbije i u daljem toku pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom.

U razgovoru su razmenjena mišljenja i u vezi sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu i aktuelnim pitanjima u regionu.

Takođe je bilo reči i o migrantskoj krizi, borbi protiv terorizma, kao i o drugim međunarodnim temama.

Izvor: Vlada Srbije

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ako ste propustili