Prodajna izložba radova Udruženja žrtava nasilja

U Kući Đure Jakšića, danas u 16 časova, biće otvorena prodajna izložba radova Udruženja žrtava nasilja „Haj’r“. Uz podršku Saveta za rodnu ravnopravnost Gradske opštine Stari grad, na izložbi će biti predstavljeni radovi nastali kao deo kreativnih radionica članica Udruženja.

Tradicionalni vez, unikatni nakit, dekupaž, slike na crepu, kao i razni ukrasni predmeti, biće deo prodajne izložbe. Celokupan prihod je namenjen za nabavku knjiga i neophodnog pribora za novu školsku godinu- rekla je predsednica Skupštine opštine i Saveta za rodnu ravnopravnost GO Stari grad Mila Popović.

Udruženje žrtava nasilja „Haj’r“ prvo je udruženje u Srbiji koje su osnovale same žrtve koje su izvesno vreme boravile u sigurnim kućama. Po izlasku, osnovale su udruženje koje su nazvale skraćenicama od reči „Hrabre, Autentične, Jedinstvene i Ravnopravne“.

Izvor:opština Stari grad

Next Post

Izložba američkih oldtajmera na 25.maju

Сре сеп 13 , 2017
Turistička Оrganizaciјa Gradskе оpštinе Savski vеnac u saradnji sa „Оldtaјmеr klubоm Bеоgrad“, оd 15. dо 17. sеptеmbra, оrganizuје mеđunarоdni Fеstival amеričkih istоriјskih vоzila i živоtnоg stila “АMЕRICА ОN RОUTЕ 011”. Manifеstaciјa bićе оdržana u subоtu 16. sеptеmbra, na platоu isprеd Muzејa 25. maј, оd 15 dо 21 čas, u оkviru […]