Upoznajte decu sa rimskim kamenim spomenicima

Narodni muzej organizuje radionicu  Rimski žrtvenici posvećeni Jupiteru u postavci rimskih kamenih spomenika, skulptura i nadgrobnih stela u Velikom barutnom magacinu na Beogradskoj tvrđavi, u subotu, 23. septembra od 12 časova. Radionica je za decu od 7 do 12 godina.

U okviru radionice deca će imati priliku da se upoznaju sa rimskim kamenim spomenicima i skulpturama, otkrivajući njihovu namenu u tajnovitom prostoru Velikog barutnog magacina.

Naučiće o antičkom božanstvu Jupiteru, da prepoznaju natpise sa njegovim imenom i upoznaće se sa njegovim kultom na našem podneblju. U kreativnom delu radionice za decu je pripremljen kviz, uz tumačenje epigrafskih natisa i crtanje.

Broj mesta za radionicu je ograničen. Obavezno je prijavljivanje na edukacija@narodnimuzej.rs

Izvor: Narodni muzej

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Izložba za decu "Matematika svuda oko nas"

Пон сеп 18 , 2017
Prirodnjačkim muzejom organizuje radionicu za decu od 8 do 11 godina u Galeriji prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu u nedelju, 24. septembra od 13 časova. Prvi deo radionice podrazumeva vođenje kroz izložbu, uz razgovor o tome gde sve u prirodi možemo videti matematičke pojmove i zakone (simetrija, ritam, geometrijski oblici, ispupčene […]