Trend

Prijem Kosova u Interpol značilo podizanje optužnica protiv velikog broja srpskih policajaca

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da bi prijem Kosova u Interpol značilo podizanje optužnica protiv velikog broja srpskih policajaca i vojnika koji su učestvovali u protivterorističkim operacijama na Kosmetu.

„Neverovatno je da se neko ko je bio nosilac najvećih državnih funkcija zalaže za priznanje Kosova i Metohije. Potpuno je nerazumljivo zašto Zoran Živković, poput Saše Jankovića, podržava prijem Kosova u Interpol, kada obojica veoma dobro znaju da bi to značilo podizanje optužnica protiv velikog broja srpskih policajaca i vojnika koji su učestvovali u protivterorističkim operacijama na Kosovu i Metohiji.

Neznanje i besmislice poput te da bi Kosovo izručilo Haradinaja da je članica Interpola nisu samo proizvod nepoznavanja prava i realnosti, već je to direktna podrška nezavisnosti Kosova i Metohije.

“Ramuš Haradinaj je već bio hapšen po Interpolovoj poternici u zemljama koje su članice ove organizacije, pa njihovi sudovi nisu odobrili ekstradiciju Srbiji. Sada je potpuno jasno šta je prava politika Jankovića i Živkovića i da im je očigledno stalo do nekih drugih interesa, a ne onih koje propisuje Ustav Republike Srbije“, navodi se u izjavi.

Foto:arhiva/Vlada Srbije