Prijava građana sa Kosova i Metohije za vakcinaciju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije uputila je danas poziv građanima sa teritorije južne pokrajine da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa.

Prijave za primanje vakcine građani sa teritorije Kosova i Metohije treba da izvrše u svojim domovima zdravlja i medicinskim ustanovama, a imunizacija se vrši na tri izdvojena punkta – u Raškoj, Kuršumliji i Bujanovcu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizuje besplatan autobuski prevoz na vakcinaciju i revakcinaciju građana, kao i povratak, uz pratnju zdravstvenih radnika.

Na imunizaciju je moguće doći i sopstvenim prevozom, ali je i u tom slučaju neophodna prethodna prijava u nadležnom domu zdravlja, kao i dolazak u tačno naznačenom terminu.

Vlada Republike Srbije obezbedila je dovoljne količine vakcina za sve zainteresovane građane sa teritorije Kosova i Metohije.

Do sada je vakcinisano više od 10.000 ljudi s Kosova i Metohije, dok je drugu dozu vakcine primilo približno 7.500 građana.

Vakcinacija je jedini način da stvorimo kolektivni imunitet i zajedničkim snagama pobedimo virus korona, kako bismo se što pre vratili normalnom životu, saopštili su na sajtu Vlade Srbije.

Ako ste propustili