Preventivna zaštita od požara na Zvezdari

Operativna jedinica Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Zvezdara“ (u daljem tekstu DVD „Zvezdara“) organizovala je sprovođenje preventivnih mera zaštite od požara prema Planu i Programu rada za 2016. godinu, a na osnovu zahteva upućenih od strane MUP RS Sektor za vanredne situacije, Vatrogasnog saveza Beograda i zaključka predsednika Gradske opštine Zvezdara.

Operativna jedinica DVD „Zvezdara” sprovodi preventivne mere u cilju sprečavanja izbijanje požara, kao i prenošenja požara na šume i drugo rastinje, koji mogu da ugroze ljudske živote, imovinu, bezbedno odvijanje saobraćaja i dr.

Vatrogasci DVD „Zvezdara“ organizovani u ekipe – patrole sa po 3-5 članova, organizovano vrše preventivne obilaske zelenih površina Gradske opštine Zvezdara, posebno Zvezdanog gaja i oboda teritorije opštine Zvezdara: Mirijeva i Stepinog luga. Izletnicima se ukazuje na opasnosti od požara, posebno zbog upotrebe otvorene vatre, roštilja i bacanja opušaka od cigareta, kao i drugih mogućih izvora požara.

Građani ovakvim postupanjem vrše zakonski prekrša, jer ‘je po zakonu zabranjeno loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti od 200 m od ruba šume, izuzev na određenim i za to vidno obeleženim mestima, u skladu sa propisanim merama zaštite od požara.

Na sugestije vatrogasnih patrola Operativne jedinice DVD’ „Zvezdara“ građani gase upaljene vatre i omogućavaju da se održi visok nivo bezbednosti.

DVD „Zvezdara” i Gradska opština Zvezdara mole građane da se zbog velikih vrućina koje povećavaju opasnost od požara, a koji mogu dovesti do nesagledivih posledica, naročito u periodu jul-avgust, pridržavaju mera zaštite od požara,saopštavaju iz opštine Zvezdara.

Next Post

Taksisti napali pripadnike Komunalne policije na Aerodromu

Пон јун 20 , 2016
Dežurna patrola Komunalne policije, radeći svoje svakodnevne i redovne aktivnosti, napadnuta je sinoć na Aerodromu „Nikola Tesla”. Do incidenta je došlo kada su članovi dežurne patrole sinoć oko 23 sata uočili pripadnika jednog taksi udruženja da čini komunalni prekršaj tako što preuzima stranku van taksi stajališta, što je suprotno Pravilniku o […]