Preporuka je da poslodavci dopuste da jedan od roditelja čuva decu

Foto:Ilustracija/pixabay

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević na konferenciji na novinare preporučio je da poslodavci dopuste da jedan od roditelja čuva decu, a da hronični bolesnici i samohrani roditelji rade od kuće.

Ministar ZoranĐorđević ukazao je da poslodavci treba da poštuju Uredbu o organizovanju rada poslodavaca za vreme vanrednog stanja i omoguće rad od kuće gde je moguće, a gde nije rad treba organizovati u smenama, uz neophodnu zaštitnu opremu.

Na pitanje kako će se računati rad od kuće, ministar je rekao da svi koji su zdravi treba da dobiju celu zaradu, a ako su bolesni i u samoizolaciji pri obračunu plate imaće status radnika na bolovanju.

Next Post

Sutra isplata dve rate učeničkih stipendija i kredita

Уто мар 17 , 2020
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da isplata šeste i sedme mesečne rate učeničkih stipendija i kredita učenicima srednjih škola u Republici Srbiji, za školsku 2019/2020. godinu, počinje u sredu, 18. marta. Mesečni iznos učeničke stipendije, kao i učeničkog kredita, jeste 5.400 dinara. Iz budžeta […]