Preminuo najbolji vatrogasac za teritoriju Rakovice

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić uputili su izraze najdubljeg saučešća porodici preminulog vatrogasca Milana Rmuša.

Stefanović je tim povodom poručio da je smrt Milana Rmuša, hrabrog vatrogasca-spasioca, nenadoknadiv gubitak za Ministarstvo unutrašnjih poslova, i naglasio da su se svi iskreno nadali da će se Milan oporaviti.

On je rekao da je Milan Rmuš bio čovek koji je nebrojeno puta dobio bitke za živote i bezbednost građana Srbije, a danas je, nažalost, na Vojnomedicinskoj akademiji izgubio svoju životnu bitku i podlegao povredama koje je 19. jula zadobio prilikom gašenja požara u fabrici na Adi Huji.

Saznanje da smo ostali bez tako vrednog i požrtvovanog vatrogasca sve nas je veoma ražalostilo, naveo je potpredsednik Vlade.

Marić je istakao da je preminuli vatrogasac-spasilac bio angažovan na velikom broju ozbiljnih intervencija i aktivnosti Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd.

On je naveo da je Rmuš bio poznat kao izuzetan profesionalac, svojim radom i izuzetnim zalaganjem davao je primer mlađim vatrogascima, a svoju humanost i požrtvovanost pokazivao je, kako na poslu u vatrogasnim intervencijama, tako i privatno.

Pripadnik Vatrogasno spasilačke brigade u Beogradu Milan Rmuš bio je u radnom odnosu u Sektoru za vanredne situacije od 2004. godine.

Kao vatrogasac-spasilac počeo je da radi u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Košutnjaku i dobitnik je više nagrada i odlikovanja tokom svoje karijere.

Novčano je nagrađen 2013. godine kao najbolji vatrogasac za teritoriju Rakovice.

Zbog izuzetnog zalaganja pre pet meseci prebačen je u Vatrogasno-spasilački bataljon Zvezdara. Iza sebe je ostavio suprugu i jednogodišnjeg sina, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili