Preminuo državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Branislav Blažić

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u Beogradu posle kraće bolesti preminuo Branislav Blažić, državni sekretar tog ministarstva.

„Njegovim iznenadnim odlaskom izgubili smo iskrenog borca za dobrobit našeg društva i čoveka koji je dao veliki ljudski i profesionalni doprinos borbi za zdravu životnu sredinu Srbije.

Branislav Blažić ostaće upamćen po bogatoj profesionalnoj i političkoj karijeri i dužnostima koje je obavljao, od hirurga i načelnika Hitne službe u Kikindi, predsednika opštine Kikinda, poslanika u Skupštini AP Vojvodine i Narodne skupštine Republike Srbije, ministra zaštite životne sredine od 1998-2000., predsednika Odbora za zaštitu životne sredine Narodne supštine Republike Srbije, do držanog sekretara Ministarstva zaštite životne sredine.

Odlaskom dr Blažića, Ministarstvo zaštite životne sredine i cela Srbija izgubili su velikog čeveka i dragocenog stručnjaka i profesionalca“, navodi se u saopštenju.

Next Post

U petak počinje dezinfekcija i ulaza stambenih zgrada

Сре апр 1 , 2020
Gradski štab za vanredne situacije usvojio je naredbu po kojoj se opštinskim štabovima nalaže da organizuju distribuciju sredstva za dezinfekciju na bazi hlora skupštinama stanara u stambenim zgradama. Cilj je da se što pre krene sa čišćenjem svih površina na kojima se prema do sada dostupnim podacima Svetske zdravstvene organizacije […]