Preminula jednogodišnja devojčica

Jednogodišnjoj bebi koju su juče lekari uspeli da reanimiraju,na žalost,danas je preminula u 16:15 minuta na Odeljenju intenzivne nege u Pedijatrijskoj klinici.

Beba je danas u dva navrata reanimirana.

Podsećamo: Jednogodišnja beba bila je na privikavanju u jednom beogradskom vrtiću ,kada su vaspitačica i majka pokušali da je probude nije davala znake života.

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije juče je saopštio: „U Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ danas oko 13 sati primljeno je žensko dete uzrasta 12,5 meseci iz Vrčina. Posle spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka primetile su da dete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke. Deteta je primljeno na intenzivnu negu Pedijatrijske klinike oko 13 sati bez spontane srčane radnje i disanja. Nastavljene su mere reanimacije (oživljavanje) i uspostavljena je srčana radnja. Dete je sada na „veštačkim plućima“. Uzroci koji su doveli do ovog stanja za sada nisu poznati. Uzeti su uzorci za analize“- saopšteno je iz Instituta za majku i dete.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili