Preminula Danka Novović jedna od beogradskih dama koja…

Voditeljka Danka Novović preminula je dana su Beogradu u 76.godini.

Odrasla je u veoma skromnoj porodici. Završila je Šestu beogradsku gimnaziju gde je kao gimnazijalka nastupala sa Minjom Subotom.

1963.godine godine dolazi na Televiziju Beograd gde je karijeru počela kao spiker. Radila je kao urednik Dnevnika ali je u više intervjua rekla da više voli da kažu da je spiker.

Dama ispred svog vremena jer je smatrala da se žena treba da bude nezavisna i da tek kada stekne nezavisnost treba da se uda.

Danka Novović jedna od beogradskih dama koja je bila inspiracija jednom od beogradskih boema da joj napiše pesmu. Pesma od Tome Zdravkovića „Danka“ koju je posvetio voditeljki i nije naišao na odobravanje kod Danke Novović, pa je neko vreme bila i ljuta na poznatog boema.

Obeležila je jedno vreme televizije, ali i Beograda o kome danas rado slušamo.

Foto:ilustracija

Next Post

Stanjе Оgnjеna Кuzmića i daljе vrlо оzbiljnо

Нед јул 14 , 2019
Коšarkaš Crvеnе zvеzdе Оgnjеn Кuzmić hitnо transpоrtоvan u Bеоgrad. Njеgоvо zdravstvеmо stanjе i daljе оzbiljnо. Кlub sе zahvaljujе lеkarima iz Banja Lukе i Urgеntnоg cеntra u Bеоgradu na izuzеtnо brzоj rеakciji, a svim ljudima dоbrе vоljе na iskazanоj brizi za stanjе našеg igrača,saopštili su iz KK Crvene zvezde. КК Crvеna […]