Trend

Prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje

Foto:ilustracija/pixabay

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije, na auto-putu Šid–Beograd, kod Beograda, prilikom kontrole saobraćaja takozvanim „presretačem“ zaustavili vozača automobila „audi“ koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, brzinom 225,8 kilometara na čas.

Policijski službenici su podneli prekršajnu prijavu zbog nasilničke vožnje protiv 34-godišnjeg vozača koji je na auto-putu, na delu gde je brzina kretanja ograničena na 80 kilometara na čas, upravljao brzinom 225,8 kilometara na čas.

Imajući u vidu da je vozač upravljao vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, on je zadržan u službenim prostorijama policije u trajanju od 12 sati.

Prekršajni sud je učinioca prekršaja osudio na kaznu rada u javnom interesu od 256 časova, novčanu kaznu od 140.000 dinara, 23 kaznena poena i 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Policija apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja vozila postojećim zakonskim normama budući da je neprilagođena brzina najčešći faktor nastanka saobraćajnih nezgoda, navodi se u saopštenju.