Prekinut radni odnos medicinskoj sestri iz Zvečanske

Medicinskoj sestri Đ.A. koja se nesavesno, suprotno od propisa, zakona i pravila, ponašala prema štićeniku Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, prekinut je radni odnos.

Odluka o donošenju rešenja o prekidu radnog odnosa (otkazu) medicinskoj sestri Đ.A. predstavljena je prilikom sastanka koji je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održao sa direktorom Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoranom Milačićem i rukovodiocima ove ustanove.

Đorđević je istakao da će svaki postupak povrede radne obaveze zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite biti strogo sankcionisan.

Nakon pažljive analize nemilog događaja, poštujući zakonsku proceduru, direktor je doneo odluku o prekidu radnog odnosa Đ. A. jer je ustanovljena teška povreda radnog odnosa, istakao je ministar.

Zaposleni u Centru su stručni ljudi koji predano i sa mnogo ljubavi obavljaju svoj posao, naglasio je on i ocenio da je nedopustivo da pojedinac svojim neprimerenim postupanjem ugrozi integritet čitave ustanove.

Direktor Centra Zoran Milačić objasnio je da je na sastanku, osim o okončanju disciplinskog postupka, razgovarano i o problemima sa kojima se zaposleni suočavaju, o budućim ulaganjima i izmenama zakona, kao i o drugim aktuelnostima u vezi sa radom ustanove, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili