Predviđanje: Golden Globe 2021

Dodela nagrada Golden Globe 2021 održaće se 1.mart u 2 časa gde konkurencija će biti jaka samo u pojedinim kategorijama.

Najviše nominacija među filmskim distributerima ima Netflix čak 22, a Netflix je prvi i kada su u pitanju televizijske serije. Kada su u pitanju filmovi najviše nominacija ima film „Mank“ (6), a samo za jednu manje ima film „The Trial of the Chicago 7.“

Među serijama najviše nominacija ima serija „Kruna“ koja vodi sa 6 nominacija, a za jednu manje ima serija „Schitt’s Creek.“

Broj nominacija i nije dobar pokazatelj kako će se kretati celo veče dodele Golden Globe.

Prema ličnom mišljenju, kada su u pitanju filmovi favorit je film „Nomadland“ koji će sigurno biti i glavna zvezda kada bude bila dodela Oskara ali i film „The Trial of the Chicago 7“ koji je snimljen prema istinitom događaju.

Film „Mank“ koji ima i najviše nominacija svakako će dobiti nekih od 6 nominacija ali veoma lako se može desiti da ode praznih ruku.

Trenutno nije zahvalno govoriti koji glumac će dobiti prestižnu Američku nagradu Golden Globe jer će se kao i do sada, po ličnom mišljenju, ići na ravnopravnu raspodelu nagrada što i neće dovesti do nekih velikih iznenađenja.

Eventualno može biti zanimljivo kada je u pitanju kategorija za najbolju režiju jer među pet nominovanih imamo čak 3 dame: Emerald Fennell za film „PROMISING YOUNG WOMAN“, Regina King za film „ONE NIGHT IN MIAMI…“ i Chloe Zhao za film „NOMADLAND.“ Chloe Zhao je već nagrađena „Zlatnim lavom“ u Veneciji za film „Nomadland“, što nije i jedina nagrada za pomenuti film. Regina King, koju poznajemo kao izuzetnu glumicu, njen prvi režiserski poduhvat dobio je i prvu nominaciju.

U kategoriji limitirane serije svakako najveći favorit je „Kraljičin gambit“ koja je izazvala veliko interesovanje i bilo bi pravo čudo da Golden Globe ode u neke druge ruke. Na primer to čudo je serija „The Undoing.“

Serija iz kategorije komedije svakako najveći favorit je „The Flight Attendant“ sa šarmantnom Kaley Cuoco koja je i nominovana za najbolju glumicu u serije iz kategorije komedije. Međutim, veoma lako se može dogoditi da nagrada ode u ruke seriji „Ted Lasso“ sa Bil Marejem u glavnoj ulozi.

Svi oni koji vole dodele nagrada i koji nisu toliko upućeni imaće svakako zanimljivo veče. Nadam se da će nominovani filmovi biti na ovogodišnjem FEST-u jer su svakako vredni pažnje.

Foto:ilustracija/pixabay

Ako ste propustili