Predstavniku Srbije nagrada Evropske komisije za najbolju ideju

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je projekat Grada Novog Sada „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“ osvojio nagradu na takmičenju Evropske komisije (EK) za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva (EEPA).

U saopštenju se navodi da je pomenutom projektu, koji je predstavljao našu zemlju na ovom takmičenju, nagrada dodeljena u kategoriji „Podrška razvoju zelenih tržišta i efikasnosti resursa“.

Fokus tog projekta, koji je Ministarstvo privrede predložilo za ovogodišnje takmičenje, jeste ulaganje u preduzetničke veštine i razvoj u oblasti pčelarstva, kao i uvođenje na tržište fruškogorskog lipovog meda – lokalnog proizvoda izuzetnog kvaliteta, sa oznakom geografskog porekla.

Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva (European Enterprise Promotion Awards – EEPA) predstavlja inicijativu Evropske komisije koja ima za cilj da prepozna i nagradi izuzetne primere podrške i promocije preduzetništva širom Evrope.

Ove godine je za EEPA nagradu 31 zemlja predložila 57 projekata.

Srbija je ove godine, pored projekta Grada Novog Sada, imala još jednog predstavnika – projekat “Znam da možemo” nevladine organizacija SEE ICT, koji je takođe ostvario veliki uspeh ušavši u uži izbor za EEPA nagradu, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili