Predstavljajući se kao policajac uzimao novac na Ibarskoj magistrali

Ministarstvо unutrašnjih pоslоva Vlade Republike Srbije saоpštilо je danas da su pripadnici pоlicije u Beоgradu uhapsili D. T. (1978) iz Beоgrada, zbоg pоstоjanja оsnоva sumnje da je izvršiо krivičnо delо lažnо predstavljanje.

Osumnjičeni se tereti da je, upravljajući vozilom marke „audi Q7“ sa svetlosnom signalizacijom plavo-crvene boje, takozvanim blinkerima, na auto-putu, Ibarskoj magistrali i drugim magistralnim putevima zaustavljao učesnike u saobraćaju.

Od njih je zatim, predstavljajući se kao policajac, uzimao novac za navodno izvršene prekršaje.

Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla 11 pištolja, 9 pušaka, pet legitimacija koje podsećaju na policijske, 15 noževa, četiri optička nišana, dva elektrošokera i tri dvogleda.

Oružje je odmah upućeno na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je reč o vatrenom oružju ili vazdušnim i gasnim puškama i pištoljima.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Policija je uputila poziv građanima koji prepoznaju osumnjičenog na fotografiji da ih o tome obaveste na broj telefona 011/279-74-65 ili lično u PU za Grad Beograd u Bulevaru despota Stefana 107.

Foto:MUP

Ako ste propustili