Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao na Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Kosovo gde će boraviti naredna dva dana. Predsednik je stigao u manastir Banjska gde je dočekan uz zvona i veliki broj okupljenih građana sveštenstvo manastira s vladikom Teodosijem.

Predsednik Vučić je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima.

„Srbi moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima na Kosovu i Metohiji. Ne sme da nas bude manje na zemlji na kojoj smo uvek živeli. Zato ćemo se kao država boriti na sve načine“, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je poručio da je došao da vidi kako može da se obezbedi bolja bezbednost  i da se obračuna sa kriminalom i korupcijom.

„Želim da razgovaram o bezbednosti, koji organi su tu da garantuju bezbednost. Da vidimo kako oni to čine“,rekao je Vučić.

 

„Za nas je od ključnog značaja da pronađemo dodatne mehanizme za borbu protiv kriminala i korupcije u sopstvenim redovima“,poručio je Vučić.

Predsednik se osvrnuo i na nedavno ubistvo Olivera Ivanovića:

„Videćemo hoće li istraga dovesti do počinilaca ovog gnusnog zločina. Ako se to ne desi mnoge stvari će biti jasne, kao što sam rekao prvog dana.“

Vučić je poručio Albanskom stanovništvu da Srbija želi mir.

„Došao sam i da poručim Albancima, bez obzira na to što neretko Srbe doživljavaju, ne bih rekao neprijatelje, kao protivnike, i neretko imamo različite interese, da Srbija ne samo da želi mir, već će dati sve od sebe da taj mir sačuvamo. Učinićemo sve da višedecenijske i viševekovne razmirice rešimo, da obezbedimo trajnost tog mira, i sigurnost za svaku albansku i srpsku porodicu“, rekao je Vučić.

12:30h – Predsednik Srbije je položio venac na mesto ubistva Olivera Ivanovića.

 

13h – Nakon postavljanja venaca na mesto ubistva Olivera Ivanovića, srpski predsednik Aleksandar Vučić nastavio je posetu Kosovu sastankom sa srpskim političkim liderima.

Foto:arhiva/Vlada Srbije

Ako ste propustili