Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa više hiljada građana Kosova o problemima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa više hiljada građana Kosova o problemima u Lapljem selu. Građani iznose svoje probleme predsedniku Srbije koji gleda neke od problema i da odmah reši.

Predsednik Srbije je pozvao građane da budu otvoreni, i rekao da je uspostavljena direktna linija sa vladom, kako bi sve njihove probleme zabeležili i gledali da probleme reše.

Gospođa Danijela Tomašević iz sela Suvo Grlo na teritoriji opštine Srbica zamolila da se obezbedi doktor u tom mestu.

Gospodin Vučić je obećao da će problem biti rešen do završetka sastanka, i nakon nekog vremena je dao odgovor da će Ministarstvo zdravlja tri puta nedeljno organizovati dolazak doktora u Suvo Grlo i Srbicu.

Istovremeno, obavestio ih je da će za bolesnog dečaka Vasilija, čiji je otac takođe na početku razgovora zatražio pomoć, biti obezbeđen novac za transpantaciju koštane srži u Bolonji, iz državnog fonda koji je vlada osnovala 2014. godine.

Gospođa Jelena Božović iz Prilužja, koja je rekla da Centar za socijalni rad funkcioniše izuzetno dobro, ali da je problem što nemaju terensko vozilo, pa sve obavljaju privatnim automobilima.

Predsednika je pitao gospođu Božović koje bi im vozilo najviše odgovaralo, „lada niva“ ili neko drugo, kako bi problem bio rešen.

„Da vam odmah rešimo taj problem, neću kasnije stići. Naš legendarni fudbaler Dejan Stanković i suvlasnik njegove firme Dragan Ruvarac hoće da vam kupe džip i to bolji do ovih što sam ja predlagao“, rekao je gospodin Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će ministar prosvete Mladen Šarčević, ili neko drugi u njegovo ime, doći  od 26. januara u Orahovac i pokušati da sa profesorima i direktorima nađe rešenje za srednje škole koje imaju problem da osnuju odeljenja, budući da imaju mali broj učenika.

Ono što su iznosili kao problem građani Kosova je nezaposlenost,lična dokumenta i da neki građani primaju plate a rad u privremenim organima, u opštinama u kojima, na primer, uopšte nema Srba.

Veliki broj građana je iznosio svoje problema a neke od problema Predsednik Srbije se potrudio da reši i odmah.

Izvor: Beogradske vesti/Tanjug

Foto:arhiva

Ako ste propustili