Predsednik Filipina Rodrigo Duterte izjavio je da planira povuče svoju zemlju iz Međunarodnog krivičnog suda

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte izjavio je da planira povuče svoju zemlju iz Međunarodnog krivičnog suda ,nakon što je taj sud počeo da preispituje rat protiv droge koji se vodi u toj zemlji.

„Očigledno je da se Međunarodni krivični sud koristi kao politički instrument protiv Filipina“, rekao je gospodin Duterte.

On je takođe osudio „neosnovane“ napade UN-a.

Međunarodni krivični sud je u februaru počeo da ispituje navodne zločine počinjene tokom kontroverzne borbe protiv droge koji se sprovodi u toj zemlji.

„Akta koje sam ja počinio nisu genocid ni ratni zločini. Smrtni slučajevi koji su se dogodili u procesu legitimnih policijskih operacija nisu imali nameru da ubiju,“ rekao je gospodin Duterte.

Rat protiv droge koji se sprovodi u toj zemlji odnelo je oko 4.000 života,prema policiji a dok drugi izvori tvrde da je taj broj daleko veći.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Žena oslobođena nakon 15 godina zatvora zbog abortusa

Сре мар 14 , 2018
Žena je oslobođena nakon 15.godina zatvora zbog abortusa. Ona je trebala da provede ukupno 30.godina u zatvoru zbog abortusa koje je okarakterisano kao teško ubistvo u El Salvadoru. Prema Maira Verónica Figueroa Marroquín ona je 2003.godine rodila mrtvorođenu bebu kada je odvedena u bolnicu a nakon toga i uhapšena i ouđena […]