Predat izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem koji joj je predao Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Brnabić je na konferenciji za novinare rekla da je godišnji izveštaj Evropske komisije dobar i pozitivan za Srbiju, u najvećem delu oslikava kakva je ona danas sa svim prednostima i manama i navodi poslove koji još predstoje.

Najveći napredak Srbija je ostvarila u oblasti ekonomije, da se u izveštaju konstatuje izvestan napredak u oblasti vladavine prava, u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala,rekla je gospođa Brnabić.

Ana Brnabić je iznenađena, što je u izveštaju, Evropska komisija prepoznala napredak Prištine u osnivanju Zajednice srpskih opština (ZSO), a istovremeno se ne prepoznaje da je Srbija usvojila tužilačku strategiju za ratne zločine i ustavne amandmane.

Srbija učinila ogroman napor da sačuva „hladnu glavu“ u teškim okolnostima među kojima su najteže hapšenje i otmica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici i brutalno nasilje nad srpskim stanovništvnom na Kosovu i Metohiji,istakla je premijerka Srbije.

Foto:arhiva/Vlada Srbije

Izvor: Beogradske vesti/Vlada Srbije

Next Post

Uhapšen osumnjičeni za napad na novinara i snimatelja Televizije "Prva"

Уто апр 17 , 2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih pоslоva u Leskоvcu uhapsili su M.J. (1977) iz Leskоvca оsumnjičenоg da je jutrоs napaо nоvinara i snimatelja Televizije „Prva“. Sumnja se da je оn pretiо ekipi „Prve“ kоja je u blizini njegоvоg lоkala imala zakazan intervju, a pоtоm je snimatelja više puta udariо u lice i naneо […]