”PRAZNIK LABUDOVA – CVRKUT ZEMUNA” NA ZEMUNSKOM KEJU

Povodom obeležavanja Svetskog dana životne sredine – 5. juna, u organizaciji Gradske opštine Zemun će u petak, 10. juna na Letnjoj pozornici Zemunskog keja biti održana manifestacija pod nazivom ”PRAZNIK LABUDOVA – CVRKUT ZEMUNA”.

U programu festivala učestvuju:
Deca iz vrtića PU ”Dr Sima Milošević” – ”Mala sirena” i ”Vrapče”, učenici OŠ ”Lazar Savatić”, OŠ ”Branko Pešić”, OŠ ”Majka Jugovića”, OŠ ”Svetozar Miletić”, OŠ ”Petar Kočić” i Muzičke škole ”Kosta Manojlović”, kao i Baletska muzička igraonica ”Jovana”, Teatar ”Zemun”, Škola salse ”Baila conmigo” i Sportski klub ”Ritam”.

Raznovrstan muzičko-scenski i edukativni program počinje u 10.30 časova okupljanjem učesnika, svečano otvaranje zakazano je za 11 časova, a program u radosti dečije igre traje do 13.30 časova.

Ovaj Festival slavi prirodu i dečiju radost. Deca će uživati u izvođenjima horova, solo nastupima mladih muzičara, maloj pozorišnoj predstavi, nastupu balerine – labudice i ritmičkih gimnastičarki kao i plesu mališana – labudića . U okviru kreativno-edukativne radionice će se obraditi teme: Labudovi kao prirodno bogatstvo Zemuna, zdrava ishrana i porodica. Deca će moći da učestvuju u likovnoj radionici i crtaju prirodu i labudove kredama duž zemunskog keja, a na mestu odvijanja festivala će biti organizovana izrada i izložba crteža labudova koju su pripremila deca Zemuna. I za kraj – dečija diskoteka na otvorenom ”Labudiranje”!

Organizovanjem ovakvih edukativno-kulturnih manifestacija Gradska opština Zemun ukazuje na potrebu da sve generacije udruženo afirmišu pomalo zaboravljene vredosti – živeti u skladu sa prirodom i ponašati se odgovorno u porodici i društvenoj zajednici.

Mališani će plesnom tačkom ”Pom pom labudići” pozvati sve građane da se pridruže manifestaciji koja bi od sledeće godine trebalo da postane tradicionalna.,saopštavaju iz opštine Zemun.

Ako ste propustili