Poziv za upis u Školu kreativnog krojenja i šivenja

Volonterski servis Zvezdare tokom avgusta meseca, svakog četvrtka počev od 5.avgusta, od 11 do 12,30 časova, organizuje Školu kreativnog krojenja i šivenja, saopštili su iz opštine Zvezdara.

Škola je namenjena sugrađankama/ima svih generacija, a zainteresovani se mogu prijaviti na broj telefona kancelarije Servisa 011/286 44 26 svakog utorka i četvrtka od 9 do 14 časova do popune predviđenih mesta od 12 polaznika.

Uz pomoć kreativnih volonterki Gordane i Aleksandre, radionice će biti prilika da se polaznici upoznaju sa neophodnim alatom, materijalima i njihovim „osobinama“, pravilima krojenja, „fircanja“ i rada na mašini za šivenje. Polaznici će moći da nauče kako da od materijala koji imaju u kući (stolnjaci, čaršavi, majice, farmerke) i materijala koji je obezbedila Opština, mogu da naprave odevne (tajlandske pantalone, suknje, šortseve, torbe) i predmete za životni prostor (ukrasne jastučiće, nadstolnjake, podloge za činije, čaše i sl.) i neizbežne- zaštitne „kovid maske“.

Sve što budu napravili, polaznici Škole kreativnog krojenja i šivenja mogu da ponesu kući kao poklon ili „mustru“ za dalji rad. Ukoliko bude interesovanja, planirani su i napredni kursevi.

Ovu aktivnost je podržala Kancelarija OEBS Misije u Srbiji na taj način što je donirala jednu portabl mašinu za šivenje.

Kurs je besplatan a radionice se organizuju u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama.

Foto:ilustracija/pixabay

Izvor: opština Zvezdara

Ako ste propustili