Požar na teritoriji Kladova, u mestima Urovica, Grbovičko polje i Kilom, lokalizovan je

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je više od 700 vatrogasaca-spasilaca angažovano na svim intervencijama vezanim za vanredne događaje, od čega više od 400 njih učestvuje u gašenju požara koji su zahvatili šumu, suvu travu i nisko rastinje u pojedinim opštinama u Srbiji.

U gašenju požara u rejonu sela Planica, u opštini Mionica, učestvuje Helikopterska jedinica MUP-a, čije su dve letelice, u protekla dva dana, izvele više od 170 naleta, u kojima su izbacili više od 150 tona vode.

Svi požari su trenutno pod kontrolom. Požar na teritoriji Kladova, u mestima Urovica, Grbovičko polje i Kilom, lokalizovan je i u toku je dogašivanje.

Požar u rejonu sela Davidovac, koji je zahvatio više od 100 hektara suve trave i niskog rastinja kroz hrastovu i borovu šumu, zagašen je i kontrolisan, a trenutno nema otvorenog plamena.

MUP je ponovo uputio apel građanima da ne pale travu, smeće i nisko rastinje na otvorenom prostoru, obradivim površinama i u blizini šuma zbog izazivanja opasnosti po bezbednost građana i imovine.

Ako ste propustili