Povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe jednak za sve

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da je jedan od ciljeva projekta “Bebo, dobrodošla na svet” da se roditeljima omogući prijava za roditeljski dodatak u bolnici neposredno nakon rođenja deteta, kao i ostvarenje prava na povraćaj PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe.
Ministarstvo, odgovarajući na pitanje koje je Liga socijaldemokrata Vojvodine putem medija uputila tom resoru u nedelju, 22. januara, navodi da će prosečan iznos povraćaja PDV-a biti uključen u prvu ratu roditeljskog dodatka, a samim tim jednak za sve bebe.

U saopštenju ovog ministarstva navodi se da će ovaj iznos PDV-a biti
isplaćen svim roditeljima koji podnesu prijavu za roditeljski dodatak, a ne samo roditeljima koji su skupljali račune.

Prema planu određenim projektom “Stop birokratiji”, predviđeno je da ova vrsta pomoći roditeljima zaživi nakon usvajanja zakona o finansijskoj podršci porodici u Skupštini Srbije.

Koristi koje će građani imati od ove mere jesu ušteda vremena, jednostavnija procedura prijave i finansijska pomoć u prvim danima života njihove bebe.

Kao što su predstavnici resornog ministarstva prilikom predstavljanja ovog zakona u Skupštini Srbije u decembru 2016. godine i objasnili, do usvajanja navedenog zakona sve ostaje isto, odnosno roditelji neće biti uskraćeni ni u jednom trenutku, ističe se u saopštenju.

Ako ste propustili