Potvrđena tradicionalna bliskost sa Kongom

Vršilac dužnosti predsednika Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas državnog ministra pravde i čuvara pečata Demokratske Republike Kongo Aleksisa Tambve Muambu, koji će prisustvovati svečanoj ceremoniji povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Republike.

Dačić je tom prilikom ukazao na to da dolazak na pomenutu svečanost predstavlja potvrdu tradicionalne bliskosti i uvažavanja između dve zemlje.

On je naglasio značaj koji Srbija pridaje prijateljskim odnosima sa Demokratskom Republikom Kongo, izražavajući zahvalnost na doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

U razgovoru je, takođe, obostrano potvrđena spremnost za dalje unapređenje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Izvor: Vlada Srbije

Next Post

Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić sastao sе sa prеdsеdnicom Hrvatskе Kolindom Grabar Kitarović

Пет јун 23 , 2017
Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić sastao sе danas u Bеogradu sa prеdsеdnicom Hrvatskе Kolindom Grabar Kitarović sa kojom jе razgovarao o bilatеralnim odnosima, odnosima u rеgionu i procеsu еvrointеgracija zеmalja Zapadnog Balkana. Na sastanku, koji jе održan u čеtiri oka, prеdsеdnica Grabar Kitarović jе pozvala prеdsеdnika Vučića u zvaničnu posеtu […]