Potvrđena presuda zbog ubistva na „Blejvoču“

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Marku Kurtoviću od 20.godina zbog ubistva na splavu „Blejvoč“.

Kako se navodi iz presude okrivljeni Marko Kurtović je proglašen krivim što je 16. jula 2012. godine ispred splava „Blejvoč“ u Beogradu, nakon kraće verbalne rasprave sa radnicima obezbeđenja splava – oštećenima I.C. i M. D. koji nisu hteli da ga puste da uđe na splav dok ne prođe kroz kontradiverzina vrata, u jednom trenutku izašao sa prostora koji vodi na splav koji se nalazi iza ulaska u kontradiverziona vrata gde se odvijala rasprava između njega i oštećenog I. C, okrenuo se ka oštećenim radnicima obezbeđenja, iz pojasa pantalona izvadio NN vatreno oružje, zatim se približio kontradiverzionim vratima i ispalio više projektila u pravcu oštećenih od kojih je jedan projektil pogodio oštećenog I. C. nanevši mu skupa procenjeno tešku i po život opasnu telesnu povredu, dok je drugi projektil pogodio oštećenog M. D. i naneo mutešku telesnu povredu, a oštećeni D. D. je, takođe, zadobio tešku telesnu povredu, nakon čega je okrivljeni prišao oštećenom I. C. koji je nakon nanošenja povreda vatrenim oružjem od strane okrivljenog pao na tlo, pa ga je kundakom pištolja, iz koga je prethodno izvršio opaljenja, udario u predelu glave nanoseći mu povrede na vrhu glave, da bi ga i nogom šutnuo u predelu rebara i desne butine nanoseći mu povrede, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu, a oštećeni I. C. i M. D. su vozilom Hitne pomoći preveženi u Urgentni centar gde je oštećeni I. C. od zadobijenih povreda na odeljenju reanimacije preminuo istog dana, dok su oštećeni D.D. i M.D. hirurški zbrinuti.

Izvor: Apelacioni sud

Next Post

U ugostiteljskom objektu u Beogradu pronađena veća količina oružja

Суб окт 15 , 2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u Beogradu pronašli u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada šest pištolja, revolver, tri ručne bombe, tri tromblonske mine, prigušivač za pištolj, rotaciono svetlo plave boje i veću količinu municije. Policija nastavlja rad na rasvetljavanju svih okolnosti i […]