Potpisani ugovori za izgradnju tri kuće za Srbe na Kosmetu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić potpisao je danas sa predstavnicima „Energoprojekt holdinga“ i GP „Napred“ ugovore o donaciji za izgradnju tri kuće za srpske porodice iz opština Orahovac, Lipljan i Vitina na Kosovu i Metohiji.

Đurić je, nakon potpisivanja ugovora sa generalnim direktorima ovih preduzeća Stojanom Čolakovim i Dobroslavom Bojovićem, poručio da se talas solidarnosti sa Srbima na Kosmetu povećava iz nedelje u nedelju.

Sve je više ljudi koji, poput naših današnjih dobročinitelja, žele da pomognu srpskom življu u pokrajini, dodao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je, uz podsećanje na to da je država Srbija u prethodnom periodu izgradila 888 kuća i stanova, poručio da će se sada pomagati Srbima na Kosmetu sa dvostrukom većom energijom i snagom, jer su se borbi za ostanak i opstanak srpskog naroda u južnoj pokrajini priključili ugledni i imućni Srbi.

Savo Ulamović iz Orahovca, koji ima četvoro dece, a kojem će „Energoprojekt“ izgraditi kuću u vrednosti od približno 4,8 miliona dinara, iskazao je zahvalnost donatorima, navodeći da je kuća u kojoj trenutno stanuju veoma stara, te da žive u veoma teškim uslovima.

Ulamović je takođe izrazio zahvalnost predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na njegovoj inicijativi za pomoć Srbima na Kosmetu, ali i na tome što je otišao u južnu pokrajinu i posetio ih.

Predrag Mihajlović iz Lipljana istakao je da će njemu i njegovoj supruzi kuća, u vrednosti od približno 1,7 miliona dinara, veoma mnogo značiti, s obzirom na to da sada stanuju u kontejneru.

Gvozden Stanojević iz Vitine, koji ima četvoro dece, a kojem će preduzeće „Napred“ izgraditi kuću vrednu približno 2,8 miliona dinara, rekao je da je kuća u kojoj sada stanuje sa porodicom stara oko 80 godina.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili