Postignut dogovor o uređenju dela mosta u Kosovskoj Mitrovici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić izjavio je da je jutros u Prištini postignut dogovor o uređenju dela oko mosta u Kosovskoj Mitrovici, što je omogućeno diplomatskom aktivnošću Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića.

Naši predstavnici su oko 2.30 časova postigli dogovor o tome kako će biti uređen deo oko mosta, uz podršku svih nas koji smo bili uključeni, rekao je Đurić u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je poručio da će narednih dana nacrt tog dogovora, kojim su naši predstavnici bili zadovoljni, biti predstavljen javnosti.

Ako dođe do sprovođenja, taj dogovor se može posmatrati sa umerenim optimizmom, istakao je Đurić i dodao da je do njega došlo isključivo zahvaljujući posvećenoj diplomatskoj aktivnosti i činjenici da je premijer Vučić stao iza Srba na Kosmetu i rekao da nasilje neće biti tolerisano.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je, kada je u pitanju bezbednost na severu Kosova, rekao da se sa pažnjom prate sva dešavanja, i dodao da je najvažnije to što je Srbija pokazala da je uz svoj narod i da neće dopustiti akte koji će stvoriti destabilizaciju.

Ozbiljnost i kredibilitet se pokazuju primenom sporazuma, rekao je Đurić, navodeći da je Beograd dokazao posvećenost dijalogu kroz implementaciju dogovorenog, dok Priština za četiri godine nije učinila ni korak ka formiranju Zajednice srpskih opština.

Ostajemo posvećeni normalizaciji odnosa. Ovo je isključivo moguće jer su Vlada Srbije i premijer Vučić diplomatskom aktivnošću i na terenu stali iza Srba, zaključio je on.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili