Poseta Zaeva dobar signal za sve dalje projekte

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, nakon razgovora sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom, da je postignut preliminarni dogovor o zajedničkoj sednici dveju vlada, koja bi trebalo da se održi krajem februara ili početkom marta naredne godine.

Brnabić je na zajedničkoj konferenciji za novinare, održanoj u Palati “Srbija”, rekla da je tokom sastanka razgovarano i o konkretnim projektima i saradnji.

Ona je izrazila zahvalnost Zaevu na podršci Makedonije kandidaturi Beograda za sedište Transportne zajednice Jugoistočne Evrope, dodavši da se nada da ćemo dobiti podršku i od EU, budući da je to značajna stvar za našu zemlju.

Srbija je Makedoniji uzvratila podrškom za organizaciju Samita digitalizacije naredne godine, prenela je premijerka i istovremeno potvrdila spremnost naše zemlje za svaki vid pomoći za održavanje tog skupa, kao i za sve ostale regionalne inicijative.

Brnabić je ocenila da je poseta Zaeva dobar signal za sve dalje projekte dveju zemalja, dodavši da to govori o tome da sva eventualno međusobno otvorena pitanja treba da rešavamo dijalogom.

Ona je takođe ukazala na to da je ova poseta pravi korak u smislu daljeg ekonomskog i trgovinskog povezivanja i učvršćivanja prijateljstva dveju zemalja.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:arhiva

Next Post

Gubimo 26 miliona sati godišnje zbog čekanja kamiona sa robom na granici

Уто нов 21 , 2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da CEFTA sporazum treba unaprediti u pravcu formiranja zajedničkog ekonomskog prostora. Ljajić je na skupu u okviru “CEFTA nedelje 2017” upozorio na to da kamioni i dalje na graničnim prelazima čekaju sedam do 48 časova. […]