Politička stabilnost od presudnog značaja

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom o temama od značaja za bilateralnu saradnju i stabilnost u regionu.

Na sastanku je bilo reči o aktivnostima na unapređenju poslovnog ambijenta u Srbiji, bilateralnoj saradnji, nastavku Berlinskog procesa i predstojećem sastanku u Trstu, kao i o situaciji u regionu.

Mihajlović je izrazila zahvalnost ambasadoru Kifu na podršci u sprovođenju reformi, koje su direktno doprinele tome da Srbija unapredi svoj položaj na „Duing biznis listi“ Svetske banke i uđe u prvih 10 zemalja reformatora u prošloj godini.

Ona je, ukazavši na to da je cilj Vlade da u ovoj i narednoj godini Srbija uđe među 20 najboljih zemalja sa najboljim uslovima poslovanja, iznela očekivanje da će nam Britanija u tome pomoći.

Ambasador Kif je istakao da je za Veliku Britaniju od velikog značaja da Srbija i čitav region budu stabilni i da sve zemlje imaju dobru saradnju.

Srbija i čitav Balkan treba što više da se razvijaju, a politička stabilnost je uslov za ekonomski, i svaki drugi vid razvoja, pri čemu je od velikog značaja to što je politička stabilnost jedan od glavnih ciljeva Vlade Srbije, poručio je on.

Mihajlović je naglasila da će i nova vlada nastaviti s regionalnom saradnjom, sprovođenjem reformi i realizacijom infrastrukturnih projekata sa jednakom energijom i posvećenošću kao i prethodna.

Razgovarano je i o aktivnostima koje se sprovode kroz Berlinski proces u svetlu priprema za samit u Trstu početkom jula, na kojem se očekuju intenzivniji razgovori o modalitetima finansiranja i pomoći EU u projektu izgradnje autoputa od Niša do Prištine.

Mihajlović i Kif su takođe ukazali na značaj što skorijeg usaglašavanja sporazuma sa Velikom Britanijom u oblasti drumskog transporta, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Foto: mgsi.gov.rs

Ako ste propustili