Policija zaplenila više od 18 kilograma marihuane

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Novom Sadu, Kraljevu i Boru zaplenili više od 18 kilograma marihuane i uhapsili četvoro osumnjičenih za nelegalnu trgovinu narkoticima.

Novosadska policija je u prvoj akciji, na autoputu Novi Sad–Beograd, u „pasatu“ pronašla oko 4,3 kilograma marihuane i uhapsila M. M. (49) iz Kosovske Mitrovice. Osam paketa, sakrivenih u rezervoaru, otkrila je novosadska kriminalistička policija, u akciji izvedenoj u saradnji sa Upravom carina.

M. M. je zadržan do 48 časova, po odobrenju javnog tužioca, a u zakonskom roku biće doveden na saslušanje sudiji za prethodni postupak.

U drugoj akciji, za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je i Vrbašanin S. V. (50).

Policija je prilikom kontrole u Rumenki zaustavila „ford“ i kod osumnjičenog suvozača pronašla oko 527 grama marihuane, a pretresom njegovog stana još približno 1,7 kilograma identične biljne materije.

S. V. je zadržan do 48 časova, po odobrenju javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje, u zakonskom roku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu su u Ribnici, u jednom od dva parkirana putnička vozila u kojima su se nalazili osumnjičeni Z.S. (1964) iz okoline Kraljeva i M.B. (1979) iz Kraljeva, pronašli osam paketa sa oko 7,4 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Po nalogu višeg javnog tužioca u Kraljevu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Prilikom pretresa domaćinstva 34-godišnjeg muškarca u jednom selu u okolini Bora, policija je pronašla i oduzela približno četiri kilograma i 700 grama marihuane.

Policija intenzivno traga za osumnjičenim, navodi se u saopštenju.

Next Post

Ova pesma će predstavljati Srbiju na Evroviziji ( Video)

Суб мар 11 , 2017
Pesma pod nazivom „In Too Deep“ koju će Tijana Bogićević pevati u Kijevu danas je premijerno predstavljena. Foto:Instagram/Tijana Bogićević Podeli na FacebookPodeli na Twitter