Policija zaplenila veću količinu droge u Bogatiću

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Šapcu, na teritoriji opštine Bogatić, otkrili dve laboratorije za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, zaplenili više od 29,3 kilograma sirove i približno 9,8 kilograma osušene marihuane i uhapsili dve osobe.

Policija je u pomoćnom objektu porodičnog domaćinstva M. M. (1980) iz Bogatića pronašla laboratoriju sa opremom za proizvodnju marihuane, četiri stabljike ove droge težine 1.300 grama i 300 grama osušene marihuane.

Na drugoj lokaciji, na tavanu kuće, koja je vlasništvo B. P. (1970), a gde je zatečen osumnjičeni N. T. (1993) iz okoline Bogatića, pripadnici MUP-a otkrili su laboratoriju sa 103 stabljike marihuane u sirovom stanju, težine približno 28 kilograma, i 9,5 kilograma osušene marihuane, kao i kompletnu opremu za uzgajanje ovog narkotika.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, M. M. i N. T. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

Za osumnjičenim B. P. je, po nalogu tužilaštva, raspisana potraga.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili